Interesse in duurzaam bedrijf AA Cicular

Hedenochtend heeft investeringsmaatschappij Value8 bekendgemaakt dat zij een belang heeft genomen van 65 procent in AA Circular B.V., dat actief is in totaalamovatie, renovatieamovatie en recycling in de zakelijke (bouw-)markt. Onder AA Circular valt Amovatiebedrijf Aalsmeer dat – met 45 medewerkers – al meer dan 30 jaar actief is in de Nederlandse amovatiemarkt. De jaaromzet bedraagt ruim 7 miljoen euro en de EBITDA marge ligt in de bandbreedte van 13 tot 17 procent.

Cumulex is in gesprek met Value8 over de mogelijke inbreng van het belang in AA Circular in Cumulex. Beoogd wordt om een eventuele tranactie onder dezelfde of vergelijkbare voorwaarden te realiseren als waartegen Value8 het belang nu verwerft.
Gegeven de verwachte marktgroei, de gezonde winstgevendheid en de mogelijkheden voor add-on acquisities zou een belangname in AA Circular voor Cumulex een zeer positieve stap zijn. Cumulex heeft al eerder aangegeven te streven naar overname van of inbreng van operationele activiteiten, waarbij waardecreatie voor aandeelhouders een belangrijk criterium is.

Indien de gesprekken hierover met Value8 tot een positieve uitkomst leiden, zal het voorstel tot overname van het 65 procent belang in AA Circular worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Cumulex.